Șase sute de romi au fost evacuaţi la Milano

Data publicării:
romi milano

Ofensiva faţă de romii proveniţi din estul Europei cuprinde şi Italia. 600 de ţigani din România, care locuiau în două tabere construite ilegal la periferia oraşului Milano, au fost evacuaţi de autorităţile din peninsulă. Operaţiunea i-a înfuriat pe oameni care au ameninţat forţele de ordine că vor arunca în aer buteliile cu gaz, dacă nu sunt lăsaţi în pace, scrie presa italiană.

Situaţia a devenit tensionată la vederea poliţiştilor şi a buldozerelor. Imigranţii romi au devenit extremi de zgomotoşi, ba chiar, mai mulţi dintre ei au ameninţat că aruncă tabăra în aer, dacă autorităţile le dărâmă barăcile. Ei spun că nu au unde să se ducă şi nici nu îşi pot creşte copii în stradă.

Cei mai mulţi dintre evacuaţi sunt copii şi femei. Ei locuiau în curtea unei foste fabrici printre munţi de gunoaie şi sute de şobolani. Pentru a se asigura că imigranţii nu mai au unde să se întoarcă, autorităţile au ordonat imediat demolarea barăcilor.

În cele din urmă, romii şi-au strâns lucrurile şi au plecat. Primăria din Milano le-a oferit oamenilor posibilitatea de a se muta în centre autorizate, însă doar 250 dintre cele 600 de pesoane evacuate au acceptat această propunere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri