Scandal de spionaj. Ecuadorul a descoperit un microfon la ambasada din Londra, unde se află fondatorul WikiLeaks

Data publicării:
julian assange - resized - afp

„Din motive de securitate, noi am făcut o inspecţie la ambasadă şi am găsit un microfon ascuns care transmitea informaţii din birourile ambasadoarei noastre”, Ana Alban, a spus ministrul ecuadorian de Externe, Ricardo Patino, citat de Mediafax.

Microfonul ascuns a fost descoperit în timpul unei inspecţii a misiunii diplomatice înainte de vizita sa, în 16 iunie, la Londra.

Ricardo Patino a precizat că a primit marţi un raport care stabileşte „cu precizie originea interceptării”.

Ministrul a anunțat că va dezvălui miercuri originea acestei infiltrări şi va cere explicaţii de la guvernul implicat în acest caz.

Ricardo Patino a asigurat că el nu încearcă să „insinueze” vreo legătură a microfonului cu spionajul din partea Statelor Unite, denunţat de către fostul analist american al NSA, Edward Snowden.

„Consider că originea este diferită, dar aceasta o vom afla mâine”, a afirmat ministrul.

În timpul vizitei sale la Londra, Patino s-a întâlnit cu omologul său britanic, William Hague, pentru a discuta despre o posibilă soluţie în cazul lui Assange. Ei au decis să formeze o echipă de lucru pentru a găsi o ieşire pe cale diplomatică din această situaţie.

Australianul Julian Assange se află sub protecţia Ecuadorului pentru a evita să fie extrădat în Suedia, unde a fost acuzat de agresiune sexuală.

Până în prezent Londra a refuzat să-i permită lui Julian Assange libera trecere în Ecuador.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri