Scandal în Ungaria după ce Viktor Orban a fost acuzat că a colaborat cu serviciile secrete comuniste

Data publicării:
Viktor Orban

Într-un interviu publicat duminică de blogul Mandiner, Lajos Simicska a spus că autoritățile comuniste l-au pus sub urmărire și, când era în armată, i s-a arătat „un teanc gros de hârtii”. Viktor Orban i-ar fi spus de bunăvoie că scrie rapoarte despre el, iar ei discutau despre ce ar trebui să includă acestea, a precizat omul de afaceri, notează Agerpres.

După ce și-au încheiat serviciul militar, Viktor Orban i-a spus că autoritățile comuniste „au încercat să-l coopteze, dar că a refuzat”. Lajos Simicska a mai declarat că l-a crezut atunci pe Viktor Orban, dar că acum nu mai știe ce să creadă.

„Faptele vorbesc de la sine. Toate informațiile sunt disponibile”, a declarat luni Viktor Orban presei. El s-a declarat „întristat” că „nemulțumirile personale pot face pe cineva să se coboare atât de jos”. El a mai spus că nu vede niciun sens în a crea un „circ” în politica ungară și că, în afară de prezentarea faptelor, nu vrea să se angajeze într-o astfel de dispută.

Socialiștii, aflați în opoziție, au cerut convocarea Comisiei pentru securitate națională din Parlament în legătură cu afirmațiile omului de afaceri Lajos Simicska privind activitățile premierului în timpul perioadei comuniste.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri