Scandal medical în Marea Britanie

Data publicării:
bebelus bolnav

Un judecător din Marea Britanie a decis că medicii pot să oprească tratamentul unui copil de opt luni, care suferă de o boală genetică rară. Solicitarea a fost făcută de spitalul în care este internat bebelușul.

Judecătorul de caz a spus că a luat hotărârea cu inima foarte grea, dar că este convins că este corectă. Potrivit experţilor, băiatul nu are nicio şansă de vindecare.

Dar părinţii îşi doresc să meargă în Statele Unite, unde copilul ar putea urma un tratament experimental pentru boala genetică rară de care suferă. Decizia tribunalului nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Spitalul a anunţat că nu va opri aparatele la care este conectat copilul până când nu va exista o hotărâre finală.

„Connie şi Chris se confruntă cu cel mai grav coşmar al oricărui părinte. Se chinuie să înţeleagă de ce tribunalul nu i-a dat lui Charlie şansa tratamentului în SUA. Dovezile medicale sunt complexe, iar tratamentul oferit are potenţialul de a fi revoluţionar. Nu sunt chestiuni uşoare, dar ei rămân hotărâţi, ca orice părinţi, să încerce să facă ceea ce este mai bine pentru copilul lor”, a explicat avocata familiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri