Scene de panică la Torino: peste 1.500 de răniți, potrivit unui nou bilanț

Data actualizării: Data publicării:
panica torino meci

ACTUALIZARE. Creşte numărul celor care au fost răniţi în busculada de la Torino. Sunt peste 1.500 de oameni care au avut nevoie de îngrijiri medicale. Incidentul a avut loc într-o piaţă unde aproape 40 de mii de fani urmăreau finala Ligii Campionilor. Panica a fost provocată de o petardă, despre care lumea a crezut că e o bombă. Zece persoane sunt în stare gravă. Printre victime se află şi un băieţel de patru ani.

Prefectura din Torino a anunţat, duminică după-amiază, un nou bilanţ al busculadei din piaţa San Carlo, din timpul finalei Ligii Campionilor, numărul răniţilor fiind 1.527. 

Mișcarea de panică ar fi izbucnit după ce un fan ar fi urlat că la locul adunării ar fi amplasată o bombă, astfel că oamenii au început să fugă în diverse direcţii. O altă ipoteză este că prăbuşirea unei balustrade care ducea la o parcarea subterană ar fi provocat haosul de la Torino.

Potrivit Gazzetta dello Sport, citată de News.ro, în jurul orei locale 22.15, când Real conducea cu 3-1, cineva ar fi făcut o glumă proastă afirmând că a aruncat o bombă. „Un băiat a aruncat o petardă spunând că este o bombă, imediat m-am trezit aruncat pe pământ", a declarat un martor la Rainews24.

Haosul s-a instalat în piaţa San Carlo din Torino cu 10 minute înainte de încheierea partidei Real Madrid-Juventus, după ce bărbatul a strigat că acolo se află o bombă, iar ulterior ar fi aruncat o petardă. Zgomotul i-a speriat pe fanii echipei locale. Convinşi că a explodat ceva, ei s-au călcat în picioare în timp ce fugeau pentru a se pune la adăpost.

„S-au repezit toţi către ieşiri, au început să cadă, s-au călcat în picioare. S-a trecut peste oameni”, a povestit un martor.

„Oamenii veneau spre noi şi am fugit. Am căzut şi jumătate dintre noi ne-am pierdut”, a relatat un altul.

În uriaşa busculadă, oamenii şi-au pierdut încălţămintea sau genţile. Unii dintre ei au încercat să-i ajute pe răniţi.

Poliţia a declanşat o anchetă şi a făcut şi arestări. Este vorba despre câteva persoane care furau din genţile şi rucsacurile abandonate sau pierdute de oamenii în timpul busculadei.


Poliția italiană a anunțat duminică dimineață că 1.000 de persoane au fost rănite într-o busculadă care s-a petrecut sâmbătă seara în piața centrală din Torino, unde erau adunaţi mii se suporteri ai echipei de fotbal Juventus pentru a urmări finala Ligii Campionilor.

ACTUALIZARE 10:30 Un om aflat în piaţa San Carlo a strigat că acolo se află o bombă. Apoi, acesta ar fi aruncat o petardă. Fanii s-au speriat de zgomot, pentru că au crezut că a explodat un dispozitiv şi s-au călcat în picioare în timp ce fugeau pentru a se pune la adăpost. O mie de oameni au fost răniţi. Zece sunt în stare gravă. Printre victime se află şi un băieţel de doar patru ani. Un alt copil, în vârstă de trei ani, a fost dat dispărut de părinţii săi. Poliţia a declanşat o anchetă şi a făcut şi arestări. Este vorba despre două persoane care furau din genţile şi rucsacurile abandonate sau pierdute de oamenii în timpul busculadei


Cu câteva minute înainte de finalul meciului, pierdut de italieni, s-a creat o busculadă din cauza panicii. Nu este clar ce s-a întâmplat, unii martori povestesc că au auzit mai multe strigăte şi sunete care semănau cu o explozie. Pentru că nu ştiau ce se întâmplă, speriaţi, sute de oameni au luat-o la fugă în acelaşi timp pentru a se pune la adăpost.

Agenţiile de presă au transmis imagini cu oameni ajutaţi să ajungă la ambulanţe.

În meciul disputat la Cardiff, în Ţara Galilor, Real Madrid a învins pe Juventus Torino cu 4 la 1.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri