Scoțian găsit vinovat pentru că și-a învățat câinele să facă salutul nazist

Data publicării:
anna324432432aaaa.jpg.gallery

Libertatea de exprimare este invocată inclusiv de actorul Ricky Gervais în cazul bărbatului de 30 de ani din Scoția care și-a antrenat câinele să facă salutul nazist atunci când spune „gazează-i pe evrei” sau „Sieg Heil”, scrie BBC.

Mark Meechan, din Lanarkshire, a fost găsit vinovat de încălcarea legii privind comunicațiile, postând mesaje antisemite și rasiste, fiind catalogate „ofensă grosolană”.

Bărbatul a publicat în 2016 un clip pe YouTube, urmărit foarte rapid de peste trei milioane de ori, în care câinele său, Buddha, ridică laba dreaptă atunci când aude „gazează-i pe evrei” sau „Sieg Heil”.

El s-a apărat și a spus că filmul a fost făcut doar ca să o enerveze pe prietena lui, însă autoritățile nu l-au crezut, mai ales că el a rostit de 23 de ori „gazează-i pe evrei”.

În apărarea lui Meechan au sărit mai multe persoane, inclusiv comediantul Ricky Gervais.

„Un bărbat a fost găsit vinovat de o instanță din Marea Britanie pentru că a făcut o glumă catalogată 'ofensă grosolană'. Dacă nu crezi în dreptul cuiva să spună lucruri pe care tu le consideri 'ofensă grosolană', atunci nu crezi în libertatea de exprimare”, a spus Ricky Gervais.

Însă, șeriful Derek O'Carroll a declarat în instanță că filmarea este „amenințătoare și este o ofensă grosolană”. În plus, polițistul a spus că bărbatul știa ce face, în special pentru că a spus despre el că îi place „comedia care ofensează”. În plus, instanța a luat în considerare libertatea de exprimare, însă a considerat că acest drept vine cu o anumită responsabilitate.

Instanța urmează să decidă pe 23 aprilie ce pedeapsă îi va aplica bărbatului.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri