Scrisori cu ameninţări cu moartea şi gloanţe, trimise ministrului francez de Finanţe

Data publicării:
Soldiers Hit By Car In Paris Suburb Attack
Foto: GettyImages

Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a primit trei scrisori conţinând ameninţări cu moartea, între care una primită săptămâna aceasta conţinea gloanţe, a declarat miercuri unul dintre consilierii săi, relatează AFP, citată de Agerpres.

Nu se cunoaşte cine a trimis ameninţările sau motivul acestora, dar scrisorile coincid cu o creştere a actelor de violenţă faţă de politicieni, a adăugat consilierul.

Manifestările anti-guvernamentale ale ''Vestelor galbene'', care au avut loc la sfârşitul anului 2018 şi în prima jumătate a acestui an, au provocat unele dintre cele mai mari violenţe din ultimele decenii. Protestatarii au vandalizat de asemenea birouri ale unor parlamentari ai partidelor de guvernământ.

''Acceptăm dezbaterea democratică, ca oamenii să nu fie de acord cu politicile noastre, dar acest lucru merge prea departe", a spus consilierul citat. El a menţionat că prima scrisoare a fost trimisă poliţiei în oraşul Bayonne în august şi ameninţa cu ''pulverizarea'' casei de vacanţă a ministrului Le Maire în timpul summitului G7 din 24-27 august găzduit de preşedintele Franţei în apropiere la Biarritz.

„De data aceasta sunt de 9 mm. Dar când va veni vremea, vor fi de 11.43”

A doua scrisoare a fost trimisă direct la reşedinţa lui Le Maire din Saint-Pee-sur-Nivelle, de data aceasta ameninţând că îl va viza pe ministru însuşi.

Ministerul de Finanţe a primit marţi o treia scrisoare care conţinea trei gloanţe. Expeditorul a indicat că două dintre gloanţe erau destinate ministrului Le Maire şi al treilea ministrului Bugetului, Gerald Darmanin.

„De data aceasta sunt de 9 mm. Dar când va veni vremea, vor fi de 11.43”, se arată în scrisoare, fiind o referire la un glonţ de la un pistol cu calibru mai mare.

Întrebat dacă securitatea miniştrilor a fost consolidată, consilierul a precizat că fiecare dintre aceştia este supravegheat de un ofiţer de securitate, în conformitate cu protocolul standard din Franţa. Ministrul de Finanţe francez intenţionează să depună plângere la poliţie, a adăugat consilierul.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri