Secție de poliție din estul Ucrainei, ocupată de bărbați înarmați

Data publicării:
ukr politie

Anunţul a fost făcut de ministrul ucrainean de Interne, care a precizat că atacatorii sunt îmbrăcaţi în combinezoane de camuflaj şi poartă arme automate.

Oficialul ucrainean a declarat că răspunsul autorităţilor va fi unul foarte dur, fiind vorba de un act de terorism, nu de proteste. 

De altfel, tensiunea este in creștere în estul Ucrainei. Ultimatumul dat de puterea de la Kiev manifestanţilor pro-ruşi a expirat. Autorităţile au oferit 48 de ore pentru a elibera clădirile administrative pe care manifestanţii le-au ocupat în marile oraşe din estul rusofon al ţării. În lipsa dialogului, va fi folosită forţa pentru restabilirea ordinii, a avertizat preşedintele interimar.

Pentru a pune capăt tensiunilor apărute în zona de Est a ţării, premierul Arseni Iaţeniuk le cere oamenilor să aibă răbdare până la adoptatrea unei noi legi fundamentale, o Constituţie care, promite premierul ucrainean, va răspunde nevoilor tuturor regiunilor ţării.

Guvernul de la centru nu doar că este deschis unui dialog cu fiecare regiune, dar şi la îndeplinirea tuturor solicitărilor venite de la cetăţeni şi care sunt în acord cu legile. Prin noua Constituţie a ţării ne vom asigura că vom crea soluţii specifice, care vor răspune nevoilor din fiecare regiune”, a declarat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri