Șefa Comisiei Europene, din nou în izolare, după ce un membru al cabinetului său a fost depistat pozitiv

Data actualizării: Data publicării:
ursula von der leyen purtand masca
Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene. Foto: Agerpres

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, a intrat din nou în autoizolare, după ce a aflat că un membru al cabinetului său a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

Anunțul a fost făcut chiar de ea, pe Twitter. 

„Tocmai am fost anunțată că un membru al cabinetului meu a fost testat pozitiv cu coronavirus azi-dimineață. Eu am fost testată negativ.

Cu toate acestea, ca măsură de precauție, am părăsit imediat Consiliul European și voi merge în autoizolare”, a scris Ursula von der Leyen.  

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Este a doua oară când șefa CE se află în izolare din cauza coronavirusului. Prima oară s-a întâmplat în același context - a aflat că cineva cu care s-a întâlnit în cadrul unei vizite externe a fost depistat ulterior cu coronavirus. Și atunci von der Leyen a intrat în autoizolare.

Șefa CE a stârnit și o controversă în urmă cu 10 zile, după ce a anunțat că iese din izolare mai repede de împlinirea a două săptămâni, cum spun recomandările europene. Totuși, Ursula von der Leyen, care este medic, avea două teste negative și a respectat perioada de carantină impusă de Belgia, care este de 7 zile.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri