Șefa diplomației europene cere Chișinăului să depună eforturi pentru depășirea crizei: Sunt motive de îngrijorare

Data publicării:
discutii chisinau facebook

 

Într-o declarație în finalul reuniunii miniștrilor de externe ai UE, Mogherini a recunoscut că în ceea ce privește situația din Republica Moldova sunt motive de 'îngrijorare', potrivit postului de radio Europa Liberă.

Bruxellesul este pregătit întotdeauna să ajute Chișinăul, dar soluția ieșirii din criză se află în mâinile politicienilor moldoveni, a subliniat șefa diplomației europene, exprimându-și speranța în găsirea cât mai rapid a unei rezolvări la criza care se prelungește.

„Scopul nostru este să ajutăm Republica Moldova, așa cum am făcut-o deja prin liberalizarea vizelor, care a fost o mare realizare pentru locuitorii republicii”, a afirmat Mogherini, adăugând că Republica Moldova trebuie acum „să găsească stabilitate în interesul propriei prosperități”.

Republica Moldova se confruntă cu o gravă criză politică după ce guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleț a fost demis la 29 octombrie printr-o moțiune de cenzură de către opoziția de stânga prorusă, cu sprijinul Partidului Democrat, componentă a coaliției de guvernare.

Căderea guvernului a condus la destrămarea alianței majoritare din parlament. Partidul Liberal Democrat (PLDM), simțindu-se trădat de 'aliații' democrați, a trecut în opoziție și nu a mai dorit să negocieze participarea la o nouă coaliție de guvernământ.

Între timp, criza s-a adâncit, PLDM s-a răzgândit și a revenit la masa negocierilor cu PD și Partidul Liberal și Grupul fostului premier Iurie Leancă, dar avansează condiții ce nu sunt acceptate de ceilalți participanți la discuții.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri