Șeful diplomației ungare: Granițele de sud și sud-est al Europei sunt neprotejate

Data publicării:
Peter Szijjarto, ministru de externe al Ungariei
Ungaria a anunțat că va mai investi 6,5 miliarde de forinţi în dezvoltarea economică a Ardealului. Foto: Agerpres

Uniunea Europeană rămâne neprotejată la sud şi frontierele sale sunt larg deschise, iar din acest punct de vedere situaţia este neschimbată din 2015, a declarat vineri şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto, în timpul unei reuniuni regionale desfăşurate la Atena, informează Agerpres.

Peter Szijjarto, ministru de externe al Ungariei
Peter Szijjarto / FOTO: Agerpres

Dacă un nou val al migraţiei va intra sau nu în Europa pe la graniţa sa de sud şi sud-est depinde de întărirea acordului asupra migraţiei dintre UE şi Turcia, a declarat Szijjarto. "De aceea, este extrem de important ca frontiera de sud a Ungariei să fie ţinută închisă. Un nou val de migranţi ilegali care să vină dinspre sud-est spre Balcanii de Vest va ajunge imediat la frontierele de sud ale Ungariei pentru că nu există un alt obstacol în calea lui", a adăugat el.

Szijjarto a participat vineri la reuniunea miniştrilor de externe ai ţărilor din Grupul de la Vişegrad şi celor din Balcani membre ale UE, unde a subliniat importanţa problemei migraţiei.

"Situaţia din Grecia este tot mai dramatică. Numărul de migranţi sosiţi la Salonic s-a triplat numai în luna aprilie", a declarat ministrul de externe al Ungariei, subliniind că, potrivit localnicilor, este pe cale să se ajungă la o situaţie similară celei din 2015. În conformitate cu decizia Curţii Constituţională a Greciei, migranţii care sosesc pe insule au voie să călătorească mai departe şi "cine ştie în ce direcţie vor continua ei să se îndrepte după aceasta", a spus Peter Szijjarto.

Presiunea asupra migraţiei în mod cert va creşte, pentru că dezbaterile în cadrul organizaţiilor internaţionale nu fac decât să încurajeze migraţia în loc să o stopeze, a susţinut şeful diplomaţiei ungare. "De când frontierele de sud şi sud-est ale Europei nu sunt apărate, exact cum au fost în urmă cu trei ani, măsurile luate de Ungaria la frontierele sale de sud trebuie menţinute şi mai riguros", a adăugat ministrul de externe ungar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri