Șeful Partidului Democrat din Italia, diagnosticat cu coronavirus

Data publicării:
Nicola Zingaretti, șeful Partidului Democrat din Italia, diagnosticat cu coronavirus
Nicola Zingaretti Foto: Roberto Monaldo LaPre / LaPresse / Profimedia

Nicola Zingaretti, preşedintele Partidului Democrat (PD), aflat la guvernare în Italia împreună cu Mişcarea Cinci Stele (M5S), a anunţat sâmbătă că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, devenind prima personalitate politică importantă din Europa care a fost diagnosticată cu COVID-19, informează Reuters şi dpa, citate de Agerpres.

„Şi eu am coronavirus”, a spus Zingaretti, într-o înregistrare video postată sâmbătă pe pagina sa de Facebook.

Liderul PD a anunţat că se simte bine, că se află în autoizolare la locuinţa sa şi că toţi oamenii cu care a intrat în contact în ultimele zile au fost contactaţi pentru a li se face testul pentru coronavirus. El şi-a reînnoit apelurile la adresa populaţiei, cerându-le oamenilor să nu intre în panică.

Italia este cea mai afectată ţară din Europa de epidemia de coronavirus, cu un total de 4.636 de cazuri înregistrate şi 197 de decese până vineri.

În această săptămână, guvernul de la Roma a ordonat închiderea tuturor şcolilor, universităţilor, cinematografelor şi sălilor de teatru pentru a limita răspândirea virusului.

Citiți și: Încă un politician iranian a murit din cauza coronavirusului. Iran, una dintre țările cele mai afectate de epidemie

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri