Șeful Pfizer dă asigurări că toate dozele de vaccin contractate pentru primul trimestru vor fi livrate în acest termen

Data publicării:
ursula von der leyen la tribuna vorbeste
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, l-a sunat pe șeful Pfizer, după ce compania a anunțat o reducere a livrărilor de vaccin anti-COVID în Europa Foto: Profimedia

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că directorul Pfizer i-a dat asigurări că toate dozele de vaccin contractate pentru primul trimestru vor fi livrate în acest termen.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Precizările președintei Comisiei Europene vin după ce Pfizer a anunțat că își va reduce temporar livrările în Europa în perioada în care îşi îmbunătăţeşte capacitatea de producţie. Pfizer a declarat că este necesar să realizeze unele modificări la nivelul procesului şi a unităţii de producţie, care vor necesita aprobări suplimentare. Deşi va avea un impact temporar asupra transporturilor la sfârşitul lunii ianuarie până la începutul lunii februarie, va oferi o creştere semnificativă a numărului dozelor disponibile pentru pacienţi la sfârşitul lunii februarie şi în martie, precizat Pfizer într-un comunicat.

Ursula von der Leyen a spus că imediat după acest anunț al companiei l-a sunat pe director, iar acesta i-a dat asigurări că este vorba despre o problemă temporară, iar după ce capacitatea de producție va fi îmbunătățită, livrările vor fi accelerate.

Mai multe țări membre ale Uniunii Europene au criticat ritmul distribuirii vaccinurilor anti-Covid-19. Ele susțin că primesc cantităţi mai mici de vaccinuri și se plâng de incertitudinea cu privire la livrările viitoare.

Companiile Pfizer și BioNTech au două contracte cu Uniunea Europeană, pentru furnizarea a până la 600 de milioane de doze anul acesta. Au stabilit să furnizeze 75 de milioane de doze în trimestrul al doilea din 2021 și restul ulterior, dar nu este clar câte doze ar trebui alocate în primul trimestru.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri