Senatorul italian care a ofensat o membră de culoare a Guvernului Letta şi-a cerut scuze în public

Data publicării:
img1024-700 dettaglio2 calderoli-kyenge 1

Vicepreşedintele Senatului italian, Roberto Calderoli, care s-a remarcat deja cu afirmaţii rasiste, antimusulmane şi homofobe, a recunoscut că a făcut o prostie şi şi-a prezentat scuze pentru "remarcile sale agresive".

"Îmi prezint scuze faţă de toată lumea", a spus el în faţa Senatului, adăugând, însă, că va continua să se opună unui Guvern care "încurajează imigraţia ilegală".

Calderoli a precizat că a contactat-o pe Cecile Kyenge, ministrul însărcinat cu Intregrarea, pentru a-i spune că nu a existat nicio insultă rasistă în declaraţia sa.

Kyenge a reacţionat pe un ton foarte moderat, apreciind doar că acest tip de observaţii dovedesc o "lipsă de cunoaştere".

La sfârşitul săptămânii trecute, Roberto Calderoli, a şocat lumea politică italiană, exprimându-se jignitor la adresa ministrului Integrării, cu ocazia unei reuniuni a Ligii Nordului.

„Ador animalele – urşi, lupi – ştie toată lumea. Dar când văd fotografiile Ceciliei Kyenge, nu pot să mă abţin să o compar cu un urangutan”, a spus Calderoni. Senatorul a adăugat că Kyenge încurajează imigraţia ilegală către Italia şi că aceasta ar trebui să fie ministru în ţara de origine, Republica Democrată Congo.

Senatorul Calderoli, un fost ministru care aparţine de Liga Nordului, a afirmat în trecut că Italia "riscă să devină o ţară de homosexuali".

El a declarat, de asemenea, că Italia nu are nevoie de "un preşedinte bronzat", ca Statele Unite, iar imigranţii ar trebui "să se întoarcă în deşert sau în junglă".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri