Shaorma nu va fi interzisă. Precizări de la Parlamentul European

Data actualizării: Data publicării:
parlamentul european

Parlamentul European a transmis, luni, un comunicat în care precizează, în reacție la unele relatări din presă, că nu interzice produsele de tip shaorma, gyros sau kebap. E vorba de utilizarea fosfaților, spune PE. 

În prezent, utilizarea fosfaților în prepararea produselor menționate anterior NU este permisă de legislația europeană, dar există  de excepții de la această regulă. Comisia Europeană a elaborat o propunere legislativă prin care propune să se permită utilizarea fosfaților în aceste produse alimentare.

Comisia pentru Mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) din Parlamentul European a respins prin vot propunerea Comisiei Europene (32 de voturi în favoarea raportului de respingere, față de 22 împotrivă). Parlamentul European va lua o decizie finală în cadrul sesiunii plenare din 11-14 decembrie 2017. În cazul confirmării deciziei Comisiei ENVI și a respingerii de către plen a propunerii Comisiei Europene, legislația va fi blocată și Comisia va trebui să o reformuleze. Indiferent de decizia Parlamentului European, în niciun caz nu vor fi interzise produsele de tip shaorma, gyros și kebap. 

În cazul respingerii propunerii Comisiei Europene, utilizarea fosfaților va continua să fie interzisă, la fel cum este și în prezent.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri