Sicilia, lovită de tornade și furtuni puternice. Un bărbat de 50 de ani a murit

Data publicării:
furtuna sicilia
Sicilia, lovită de tornade și furtuni puternice. Foto: Profimedia

Un bărbat a murit și numeroase case au fost distruse în urma unei tornade care a lovit sudul Siciliei, iar ploile abundente au inundat străzile și au forțat autoritățile să închidă școlile, scrie Reuters.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a murit după ce a căzut victima unei tornade. Incidentul a avut loc lângă orașul Ragusa. Imaginile surprinse în zonă au arătat că vântul a răsturnat o dubă și a spart geamurile caselor.

Este a doua oară într-o lună când vremea extrem de severă lovește insula mediteraneană, după ce un uragan rar a afectat părți din vestul Siciliei la sfârșitul lunii octombrie. 

Mai multe tornade au afectat zona în cursul dimineții, au anunțat oficialii, în timp ce ploile torenţiale au provocat inundații masive în mai multe orașe.

Sicilia a înregistrat în august cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Europa - 48,8 grade Celsius - iar autoritățile spun că temperatura mării din jurul insulei a fost neobișnuit de caldă în această toamnă, alimentând furtuni puternice.

 

 

 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri