Silvio Berlusconi a fost exclus din Senatul italian

Data publicării:
silvio berlusconi afp-12

Silvio Berlusconi a declarat că miercuri este „zi de doliu” în Italia, cu puţin timp înaintea votului din Senat pentru excluderea sa, relatează Mediafax. 

„Văd că este o zi emoţionantă nu doar pentru mine, ci şi pentru voi”, le-a spus acesta simpatizanţilor adunaţi în faţa reşedinţei sale din Roma.

„Este o zi de doliu pentru lege, pentru drept, pentru democraţie. Magistratura comunistă a deschis calea acaparării puterii de către forţele de stânga”, a explicat fostul premier.

„Niciun lider politic nu a fost supus niciodată persecuţiilor pe care le-am trăit eu”, a continuat el, precizând că se simte ca în faţa unui pluton de execuţie.

Silvio Berlusconi are de ispăşit un an de închisoare în dosarul Mediaset.

Excluderea lui Silvio Berlusconi din Parlamentul Italiei îl lipsește pe fostul premier de imunitate, ceea ce ar putea conduce la arestarea lui în celelalte procese în care este implicat.

De altfel, fostul premier a fost deja condamnat în cazul Rubygate pentru că a plătit pentru a întreţine relaţii sexuale cu o minoră. Silvio Berlusconi a făcut însă apel la decizia curţii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri