Silvio Berlusconi s-a răzgândit, iar Guvernul italian a primit votul de încredere în Parlament 

Data publicării:
silvio berlusconi afp-1

 

În a cincea zi de criză guvernamentală la Roma, Silvio Berlusconi s-a răzgândit şi a declarat în Parlament că Italia are nevoie de un guvern.

„Pentru că Italia are nevoie de un guvern care să poată aplica acele reforme structurale şi instituţionale de care ţara are nevoie pentru a se moderniza, am hotărât, nu fără greutate, să acordăm un vot de încredere acestui guvern”, a spus Silvio Berlusconi, fostul premier italian.

Discursul său a stârnit aplauze, dar şi râsete ironice în Parlament. În ultimele zile, Silvio Berlusconi era decis să forţeze demisia guvernului şi organizarea de noi alegeri legislative în Italia. Adversarii politici ai fostului premier italian spun că acesta a vrut, de fapt, să facă presiuni pentru a nu fi exclus din Senat, după ce a fost condamnat definitiv la un an de închisoare, pentru fraudă.

În aşteptarea votului de încredere, premierul Enrico Letta i-a avertizat pe parlamentari că ţara are nevoie de stabilitate şi nu de noi alegeri şi că Italia se confruntă cu un risc ce ar putea fi fatal.

„O criză ar însemna că Italia să fie din nou aşezată pe banca acuzaţilor atât în Europa, cât şi în lume”, a declarat Enrico Letta, premierul Italiei.

Criza politică a fost evitată pentru moment asta deoarece guvernul a obţinut încrederea Parlamentului, după ce Silvio Berlusconi s-a răzgândit și a anunțat că partidul său îl va susține pe Enrico Letta.

Sâmbătă, fostul premier italian le-a cerut colegilor de partid să-şi dea demisia, după ce guvernul a aprobat majorarea TVA-ului de la 21 la 22 la sută. Mai mult, el cerut organizarea de noi alegeri. Astăzi însă, IL Cavaliere s-a răzgândit şi a declarat că Italia are nevoie de un guvern care să aplice reformele. Discursul său a stârnit aplauze şi râsete ironice în Parlament. Italia evită, astfel, o criză politică care ar fi putut agrava efectele crizei economice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri