Sistemul de protecţie la inundaţii a Veneţiei a fost verificat

Data publicării:
venetia

Atunci când proiectul denumit simbolic Moise va fi terminat, barierele se vor întinde pe o distanţă de aproape doi kilometri, blocând cele trei intrări în lagună în cazul creşterii nivelului apelor sau a producerii unor furtuni.

Sistemul va avea nu mai puţin de 78 de bariere gigant care vor fi instalate pe fundul mării. Atunci când nu va exista pericol de inundaţii, sistemul va rămâne scufundat şi se va activa în momentul în care nivelul mării creşte cu peste un metru.

Veneţia, unul dintre cele mai vizitate locuri din lume, se află chiar deasupra nivelului mării şi s-a dezvoltat de-a lungul secolelor peste 100 de insule mici despărţite de o reţea de aproximativ 200 de canale.

Proiectul de protejare a lagunei este în discuţie din 1966, când inundaţiile au avariat numeroase clădiri istorice. Demararea lucrărilor a fost amânată însă zeci de ani din cauza neînţelegerilor legate de design, impactul asupra mediului şi de costuri. Construcţia a început în 2004, iar preţul lucrărilor este de peste 4 miliarde de euro.

În proporţie de 80 la sută, sistemul de protecţie Moise este terminat.

Criticii proiectului susţin că mediul şi ecosistemul lagunei vor fi afectate şi că sistemul va fi foarte scump de întreţinut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri