Situația din Ucraina. Patru observatori OSCE, reținuți de proruși în apropiere de Donețk

Data publicării:
ucraina 1

Ministerul ucrainean de Externe l-a convocat, marţi, pe ataşatul rus cu afaceri pentru a-i transmite proteste oficiale faţă de o incursiune a unui „grup terorist” din Rusia în Ucraina, în cursul nopții de luni spre marți.

Zona din preajma aeroportului internaţional din Doneţk a devenit câmp de bătălie după ce zeci de separatişti înarmaţi au ocupat un terminal. Armata ucraineană a ripostat imediat.

La operațiunea antiteroristă au participat parașutiști, avioane și elicoptere de luptă care au lansat rachete asupra avanposturilor ocupate de separatiști.

La câteva ore dupa schimbul de focuri, spitalele din Doneţk s-au umplut de morţi şi răniţi. Unii estimau la 100 numărul victimelor.

De altfel, efectele luptei sunt vizibile. Unul dintre camioanele militare care transporta separatişti înarmaţi a fost pur şi simplu ciuruit de gloanţele soldaţilor ucraineni.

În oraş, stadionul de hochei a fost incendiat, dup ce mai mulţi bărbaţi înarmaţi au intrat în arenă şi i-au dat foc.

Deşi a promis că va instaura pacea la trei luni după câştigarea alegerilor, preşedintele ales al Ucrainei Petro Poroşenko a declarat că nu va negocia cu separatiştii înarmaţi, pe care îi consideră terorişti.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri