Situaţia lui Victor Ponta ar putea fi discutată în comisia pentru justiție a Parlamentul European

Data publicării:
DOSAR PONTA

  

Preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, la propunerea delegaţiei României, a cerut în plenul de la Strasbourg ca situaţia premierului Victor Ponta, faţă de care s-a cerut începerea urmăririi penale, să fie discutată în Parlamentul European, se arată într-un comunicat al popularilor europeni.

„Situaţia din România este îngrijorătoare. Este inacceptabil că PSD vrea să blocheze cercetările. Direcţia Naţională Anticorupţie trebuie lăsată să investigheze spre a aduce lumină în cazul acuzaţiilor grave aduse lui Ponta”, a declarat Manfred Weber.

Potrivit Mediafax, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a propus ca subiectul să fie discutat în comisia de specialitate (Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne), precum şi în Conferinţa liderilor grupurilor parlamentare, înainte de a fi discutat în plen.

„Este inadmisibil ca premierul şi ministrul Justiţiei să ameninţe liderii opoziţiei şi să intimideze cetăţenii care doresc să participe la demonstraţii prin care cer demisia lui Victor Ponta”, a afirmat Theodor Stolojan, copreşedintele delegaţiei române în grupul PPE.

Citiți și
Victor Ponta: Vrem să ne ducem la bun sfârşit mandatul. Dacă sunt în stare, să ne dea jos la moţiunea de cenzură
Alina Gorghiu, către Victor Ponta şi Robert Cazanciuc: Nu ne impresionează ameninţările cu puşcăria şi noi mineriade
Directorul Fundației Freedom House: Avertismentul ministrului Justiției la adresa PNL e nepotrivit
Victor Ponta amenință: Cei de la PNL-PDL scot oamenii în stradă. Vom face plângere penală, să îi văd atunci dacă le place să facă politică din justiție

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri