Situația politică tensionată din Italia se face simțită pe Bursa din Milano

Data publicării:
italia-4

Italia, a treia economie din zona euro, riscă o criză politică, iar situaţia se simte pe Bursă.

Creşterea taxei pe valoarea adăugată este pretextul folosit de Silvio Berlusconi pentru a-şi retrage miniştrii din Guvern. Pus în faţa acestei situaţii, premierul Enrico Letta speră ca votul de încredere, de miercuri, din Parlament să clarifice situaţia de pe scena politică.

„Nu voi cere vot de încredere pentru trei zile, ca să o iau apoi din nou de la început, ci pentru a merge mai departe şi a aplica un program. Dacă nu, voi suporta consecinţele”, a spus Enrico Letta, premierul Italiei.

Prin retragerea miniştrilor din Executiv, Silvio Berlusconi vrea de fapt să sporească presiunile, în speranţa că vineri comisia senatorială specială va decide să nu îl excludă din Senat.

Preşedintele Giorgio Napolitano trebuie acum fie să găsească sprijin parlamentar pentru actualul guvern, fie să formeze o nouă majoritate care să susţină un alt Cabinet. În ambele cazuri, soluţia nu poate veni decât din partea formaţiunii politice conduse de Silvio Berlusconi. Însă, membrii acesteia ar trebui practic să voteze împotriva intereselor propriului lor şef politic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri