Sari la conținut

Sky News: MI5 a dejucat un complot islamist ce viza asasinarea premierului Theresa May

Premierul britanic, Theresa May, a fost ținta unui complot terorist ce a fost dejucat, potrivit relatărilor din presa engleză și citate de Agerpres.

Theresa May Leaves For Prime Minister's Questions

Foto: Guliver/GettyImages

Șeful Serviciului de informații MI5, Andrew Parker, i-a informat anterior, marți, pe membrii cabinetului britanic asupra presupusului complot, informează Sky News. 

Complotul islamist extremist implica un atac cu bombă asupra reședinței prim-ministrului, din Downing Street, și, în haosul ce ar fi urmat, tentativa de a o ucide pe May.

Nu a existat vreun răspuns oficial la relatarea din presă, care vine la câteva ore după ce poliția a spus că a inculpat doi bărbați pentru infracțiuni teroriste.

Naa'imur Zakariyah Rahman, 20 de ani, și Mohammed Aqib Imran, 21 de ani, au fost arestați în raiduri ale poliției antiteroriste săptămâna trecută și urmează să apară miercuri în fața unei instanțe din Londra.

Potrivit BBC, cei doi ar fi plănuit atentatul. Tânărul de 20 de ani va apărea astăzi în fața instanței, fiind acuzat că plănuia să detoneze bomba și apoi să o ucidă pe Theresa May cu un cuțit.

Marea Britanie a suferit cinci atacuri teroriste în acest an, în Londra și Manchester, în care au fost uciși 36 de oameni.

Parker a mai spus că nouă atentate teroriste islamiste au fost împiedicate, în ultimele 12 luni, în Marea Britanie.

 

Pe aceeași temă