Sofia ia în considerare cererea Ucrainei de a repara în Bulgaria vehicule militare grele avariate în luptă

Data actualizării: Data publicării:
Kiril Petkov dă noroc cu Volodimir Zelenski.
Premierul bulgar Kiril Petkov și președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia

Ucraina a cerut Bulgariei să repare o parte din vehiculele militare grele în fabricile de armament, a declarat joi premierul bulgar Kiril Petkov, după ce s-a întâlnit la Kiev cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

Bulgaria, membră a Uniunii Europene și a NATO, a condamnat invazia rusă în Ucraina, dar nu a decis încă dacă să trimită ajutor militar către Kiev, unul dintre partenerii din guvernul cvadripartit al lui Petkov opunându-se unei astfel de acțiuni.

„Aceasta este o solicitare serioasă, pe care eu personal o voi prezenta consiliului de coaliție și sper ca săptămâna viitoare, când vom vota în parlament asistența tehnică militară pentru Ucraina, să fie o parte esențială a pachetului”, a declarat Petkov reporterilor la Kiev.

Partidul centrist PP al lui Petkov și alți doi parteneri de coaliție sunt în favoarea sprijinirii Ucrainei cu ajutor militar, în timp ce al patrulea partid, socialiștii, care s-au opus și impunerii de sancțiuni Rusiei, consideră că este vorba de o implicare directă în conflict.

Parlamentul bulgar este așteptat să aprobe demersul, cu sprijinul unora dintre partidele de opoziție.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri