Gestul italienilor pentru un „vagabond român”, după ce primarul din Trieste i-a aruncat păturile cu care se încălzea

Data actualizării: Data publicării:
roman trieste
Foto LaPresse - Stefano Porta 12/10/2018 Milano ( Mi ) Cronaca Servizio clochard di notte in centro città Nella foto: Corso Vittorio Emanuele

Localnicii din orașul italian Trieste au sărit în ajutorul unui român care locuiește pe străzi, furioși că primarul orașului s-a lăudat că a aruncat „cârpele” bărbatului fără adăpost, relatează BBC News.

Primarul Paolo Polidori a stârnit furia oamenilor după ce s-a lăudat pe Facebook că a aruncat păturile cu care se învelea românul: „Am văzut niște cârpe aruncate pe jos. Nu era nimeni în preajmă, așa că am presupus că sunt abandonat acolo. Ca un cetățean obișnuit căruia îi pasă de curățenia orașului, le-am luat și le-am aruncat cu satisfacție la gunoi. Va fi suficient? Vom vedea. Mesajul este: zero toleranță! Vreau să fac curățenie în Trieste”. După avalanșa de critici la adresa lui, primarul a șters postarea și s-a apărat spunând că „mesajul său a fost exploatat” și că „nu este rasist”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În replică, localnicii din Trieste au pus mână de la mână și au strâns mai multe pături care să îi țină de cald românului și i-au lăsat mesaje scrise pe cartoane: „Prietene drag, sperăm că în această noapte vei suferi mai puțin din cauza frigului” și „Ne cerem scuzele în numele orașului Trieste”.

Polidori, membru al partidului de dreapta al lui Matteo Salvini, a declarat că omul fără adăpost este un român care a fost condamnat și căruia i s-a cerut să părăsească orașul Trieste. El a revenit cu un mesaj postat pe Facebook după critici în care nu a reușit însă să îndrepte situația, deoarece a scris că îi va da haine „vagabondului român”, dacă acesta merge la un adăpost pentru oameni ai străzii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri