Sondaj pentru Parlamentul European. Dreapta ar urma să rămână cel mai mare grup

Data publicării:
comisie parlament european 5297386-Mediafax Foto-Stefan Micsik

Potrivit site-ului PollWatch, care compilează sondaje realizate în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, grupul Partidului Popular European este creditat cu 217 locuri, mai puţin cu 58 în raport cu 2009, iar socialiştii cu 201 locuri - cu şapte mai multe decât au avut până acum. Cu toate că social-democraţii au marcat un avans puternic, tot partidele de dreapta ar forma cel mai mare grup al viitorului Parlament European în urma alegerilor, arată ultimele sondaje.

Surpriza vine din partea euroscepticilor, care înregistrează avansul cel mai mare. Lor le revine un total de aproape 100 de locuri, de trei ori mai mult decât în actualul Parlament. La alegerile din 25 mai se estimează că stânga radicala, care azi reprezintă a şasea forţă din actualul Parlament, va deveni al patrulea grup al Parlamentului European.

Dar constituirea grupurilor poate rezerva surprize: Mişcarea de Cinci Stele a lui Beppe Grillo din Italia încă nu s-a decis din ce grup să facă parte, însă dacă se va alatura eurofobilor conduşi de liderul britanic Nigel Farage, va intra în lupta cu liberalii pentru nesperatul loc al treilea, aminteşte site-ul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri