Soția premierului Spaniei, test pozitiv la coronavirus

Data publicării:
Premierul Pedro Sanchez și soția sa, Maria Begona Gomez Fernandez
Premierul Pedro Sanchez și soția sa, Maria Begona Gomez Fernandez Foto: Niklas HALLE'N / AFP / Profimedia

Guvernul spaniol a anunțat sâmbătă că soția premierului Pedro Sanchez a fost testată pentru noul coronavirus, iar testul este pozitiv. 

„Testele făcute în ultimele ore la Moncloa (reședința premierului - n.r.) persoanelor din cercul de apropiați ai premierului s-au dovedit pozitive în cazul soției sale, Doña Begoña Gómez”, informează un comunicat. „Atât dna. Gómez, cât și președintele (Consiliului de Miniștri, adică premierul - n.r.) se simt bine, vor rămâne la Moncloa și vor respecta măsurile de prevenție stabilite de autoritățile medicale”, se mai arată în comunicatul citat de CNN.

Anunțul vine în condițiile în care guvernul spaniol a luat o serie de măsuri restrictive decretând starea de urgență.

Spania, cu o populație de 46,7 milioane de oameni, a înregistrat aproape 6.400 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. Aproape jumătate sunt în regiunea Madrid, iar sâmbătă a anunțat 1.159 de noi cazuri de îmbolnăvire și 63 de decese, ceea ce ridică bilanțul morților la 196.

Starea de urgență este instituită în Spania a doua oară de la tranziția către democrație, în 1975. Precedenta ocazie a fost o grevă a controlorilor de trafic aerian, în 2010. 

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri