Spania: Autopsia confirmă că John McAfee s-a sinucis în închisoare. Soția acestuia a cerut un al doilea examen medico-legal

Data actualizării: Data publicării:
John McAfee pe terasa locuinței.
Autopsia oficială în cazul morţii lui John McAfee a arătat că acesta s-a sinucis într-o celulă a unei închisori din Spania. Foto: Profimedia

Autopsia oficială în cazul morţii lui John McAfee, creatorul american al celebrului antivirus care îi poartă numele, a arătat că acesta s-a sinucis într-o celulă a unei închisori din Spania, unde aştepta să fie extrădat în SUA, relatează luni ziarul El Pais, citând surse neidentificate apropiate dosarului, relatează Reuters.

Omul de afaceri de 75 de ani a fost găsit mort prin spânzurare în celula sa miercuri de către gardienii închisorii, aparent o sinucidere, a declarat săptămâna trecută avocatul său, Javier Villalba.

Acesta a declarat vineri că soţia lui McAfee, Janice, i-a cerut să solicite o a doua autopsie, independentă, imediat ce rezultatele primei au fost publicate.

După ce a făcut avere cu antivirusul lui în anii 1980, John McAfee a devenit un guru al criptomonedelor de pe urma cărora pretindea că avea câştiguri de 2.000 de dolari pe zi şi era urmărit pe Twitter de aproximativ un milion de persoane.

McAfee putea fi condamnat în SUA la o pedeapsă de până la treizeci de ani de închisoare

El a fost arestat în octombrie 2020 pe aeroportul din Barcelona, chiar înainte de a urca într-un avion către Istanbul, la o zi după publicarea de către un procuror american a unui rechizitoriu care îl viza în special pentru că nu a raportat milioane de dolari în venituri din promovarea criptomonedelor, potrivit Agerpres.

Ulterior, a fost plasat în arest preventiv.

Potrivit justiţiei americane, John McAfee a ascuns şi bunuri, mai ales proprietăţi imobiliare, un iaht şi o maşină, punându-le pe numele altor persoane.

Autorităţile americane au emis un mandat de arestare prin Interpol şi au solicitat extrădarea lui. El putea fi condamnat la o pedeapsă de până la treizeci de ani de închisoare, potrivit AFP.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri