SPANIA. Mecanicul trenului care a deraiat, vizat de 79 de capete de acuzare

Data publicării:
mecanic

În vârstă de 52 de ani, Francisco Garzon a recunoscut în faţa judecătorului din Santiago de Compostela că a fost neglijent în momentul accidentului.

Considerat în acest moment cel mai detestat om din Spania, bărbatul este acuzat că a mers cu viteză prea mare, pe un tronson unde limita de viteză era de 80 de kilometri pe oră. De altfel, el însuşi a recunoscut acest lucru la câteva minute de la dezastru.

„Mecanicul spunea să vrea să moară, că ar fi preferat să moară decât să vadă dezastrul pe care l-a produs. A zis că mergea prea repede, a încercat să încetinească, dar a fost prea târziu”, a povestit unul dintre martori.

Martorii teribilului accident încearcă să-şi revină acum din şoc, însă pentru unii dintre ei acest lucru este foarte greu.

„Nu pot dormi, vreau să uit totul, dar nu pot. Am văzut accidentul în momentul în care a avut loc şi nu am putut face nimic, a fost îngrozitor, îngrozitor”, spune unul dintre aceștia.

Pus în libertate, mecanicul nu are voie să părăseacă Spania şi trebui să se prezinte la secţia de poliţie sau în faţa judecătorului ori de câte ori i se cere.

În timp ce operaţiunile de curăţare a locului accidentului sunt aproape de finalizare, Santiago de Compostela s-a transformat într-un oraş al durerii.

Sute de oameni depun flori şi ţin momente de reculegere în faţa catedralei din oraş, în memoria victimelor accidentului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri