Spaniolii se pregătesc de extragerea loto de Crăciun

Data publicării:
loto spania el gordo

El Gordo, sau Grăsunul, este o extragere loto specială. Bilele extrase sunt preluate de copii, care anunţă cântând numerele câştigătoare şi premiile oferite. Este cea mai mare extragere loto spaniolă, iar potul de patru milioane de euro se împarte între cei care au bilete cu numărul câştigător.

„Uite ce număr frumos am !12.012.016. Marele premiu de anul acesta este aici! Aici e marele premiu! Aici este!”, spune un vânzător de bilete loto.

Pe străzi, vânzătorii de bilete se întrec în strigăte şi toţi promit că la ei se află numărul norocos. Sunt jucători care preferă să stea la coadă la o agenţie loto anume.

„Deşi biletele pentru loteria de Crăciun sunt puse in vânzare aici în Spania încă din luna iulie a fiecarui an, odată cu apropierea tragerii la sorţi cresc emoţiile dar şi vânzările. Ca întotdeauna această agenţie din centrul Madridului este cea mai căutată pentru că se spune că ar aduce mai mult noroc, deşi dacă ne uitam pe geamurile acesteia anul trecut au fost câştigate doar premiile 4 si 5 ca valoare. Preţul unui bilet pentru loterie este de 20 de euro dar asta nu-i împiedică pe oameni să aştepte cu orele pe sute de metri, pentru a cumpăra biletul norocos”, relatează Ciprian Baltoiu corespondent DIGI24 în Spania.

El Gordo a devenit şi mai popular odată cu începerea crizei economice. Pe lângă premiile mari, Grăsunul împarte şi mii de premii mai mici, de câte o mie de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri