Spitalele din Londra, confruntate cu un „tsunami continuu” de bolnavi în stare gravă din cauza coronavirusului

Data actualizării: Data publicării:
UK On Lockdown Due To Coronavirus Pandemic
Foto: Guliver/Getty Images

Spitalele publice din Londra se confruntă cu "un tsunami continuu" de bolnavi aflaţi în stare gravă din cauza noului coronavirus, fiind nevoite să facă faţă în acelaşi timp unui procent "fără precedent" de îmbolnăviri în rândul personalului medical, a declarat joi, la un post local, Chris Hopson, oficialitate din sistemul public de sănătate din Marea Britanie, citat de AFP.

După ce au crescut masiv capacitatea de primire a secţiilor de terapie intensivă în ultimele săptămâni, spitalele din capitala britanică trebuie să facă faţă "unei explozii" a numărului de "pacienţi grav bolnavi", care reprezintă "un fel de tsunami continuu", a declarat Chris Hopson pentru BBC Radio 4, citat de Agerpres.

Această presiune asupra sistemului de sănătate britanic este accentuată de faptul că procentul din personalul medical absent pe motive de boală este de "30%-40% şi, în anumite clinici, chiar de 50%", a continuat Chris Hopson, care vorbeşte despre o rată a absenţelor "fără precedent".

Potrivit celui mai recent bilanţ publicat miercuri, 463 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în Marea Britanie, unde au fost confirmate 9.529 de cazuri de contaminare.

În urma agravării situaţiei pe plan naţional în ultimele zile, Guvernul britanic a decretat izolarea generală a populaţiei şi a anunţat deschiderea, săptămâna viitoare, a unui spital de campanie temporar cu 4.000 de paturi în sediul unui centru de conferinţe din Londra. 

Editor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri