Stare de alertă în Spania. Patru suspiciuni de Ebola într-o singură zi

Data publicării:
dezinfectare ebola-1

Primul caz de suspiciune a apărut imediat dupa prânz. Un pasager al unei curse Air France, care venea din Nigeria via Paris, a început să se simtă rău în timpul zborului. Imediat a fost dată alarma și o echipă de medici l-a așteptat pe aeroportul din Madrid. Bărbatul a fost examinat chiar în avion, sub privirile îngrijorate ale celorlalți pasageri.

„Ne-au cerut datele personale, numerele de telefon şi ne-au spus să fim atenţi în următoarele 21 de zile dacă facem febră sau avem dureri musculare”, spune un pasager.

Bărbatul a fost transportat imediat la spital, iar restul pasagerilor aeronavei au fost lăsați sa plece.

Nu a trecut o oră şi o altă suspiciune de contaminare cu Ebola a stârnit panică printre spanioli.

O persoană care se afla pe lista suspecţilor sau celor care sunt supravegheţi de autorităţile medicale, care a fost transportată cu aceeaşi ambulantă în care a mers infirmiera infectată cu ebola, înainte ca această ambulanță să fie dezinfectată, a prezentat simptome de febră şi a fost transportată la spitalul Carlos al 3-lea.

Şi ziua nu se terminase încă. Alte două cazuri suspecte de Ebola au fost anunţate în timpul serii. Este vorba de un misionar spaniol şi un infirmier medical de la Crucea Roșie. Amândoi s-au întors în urmă cu câteva zile din Sierra Leone, ţară grav afectată de epidemia de Ebola. Doi oameni au murit până acum în Spania, răpuşi de febra hemoragică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri