Statele din Schengen care nu sunt de acord cu toate regulile, amenințate cu excluderea și tăierea fondurilor

Data publicării:
Leaders Meet In Brussels For European Council Meeting - Day One
Foto: GettyImages

Preşedintele Franţei s-a săturat de statele care provoacă probleme şi situaţii tensionate în interiorul Uniunii Europene şi vrea limitarea avantajelor pe care statutul de membru le aduce.

Leaders Meet In Brussels For European Council Meeting - Day One
Foto: GettyImages

Emmanuel Macron spune că Uniunea nu e un meniu a la carte, iar cine nu acceptă regulile trebuie să iasă din Schengen şi să nu se mai atingă de fondurile europene. Şi se referă aici liderul de la Elysee, în mod deosebit, la liderii est-europeni care nu vor să accepte refugiaţi şi nici să respecte regulile şi valorile europene.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Cei care creează criza sunt tocmai cei care vă explică pe urmă că Europa nu se poate pune de acord. La un moment dat - regulile sunt simple, cum am văzut şi în cazul Brexitului, ţările care nu vor avantajele Frontexului şi ale solidarităţii vor trebui să iasă din Schengen. Ţările care nu vor avantajele aduse de Europa să nu se mai atingă de fondurile structurale. Trebuie ca primăvara viitoare să avem cu adevărat această discuţie. Europa nu e un meniu a la carte, e un proiect politic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri