Steagul UE, dat jos de pe Arcul de Triumf din Paris, după protestele extremiştilor de dreapta

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0650372817
Steagul UE a fost dat jos de pe Arcul de Triumf din Paris, după protestele extremei drepte din Franţa. Foto: Profimedia Images

Un steag de mari dimensiuni al Uniunii Europene, arborat pe Arcul de Triumf din Paris pentru a marca preluarea, de către Franţa, a preşedinţiei Consiliului UE, a fost dat jos în urma criticilor şi protestelor politicienilor de extremă dreapta din această ţară, informează BBC.

Lidera extremei drepte din Franţa, Marine Le Pen a spus că „înlocuirea”, de pe Arcul de Triumf, a drapelului Franţei cu cel al UE reprezintă un atac la adresa identităţii naţionale.

Un oficial guvernamental francez a spus că respectiva decizie - de înlocuire a steagului naţional cu cel al UE - a fost doar una temporară.

Le Pen, care va candida la alegerile prezidenţiale din Franţa în luna aprilie 2022, a declarat că va depune o plângere la Consiliul de Stat - instanţa supremă de justiţie din Franţa.

În acelai timp, Le Pen a calificat înlăturarea steagului UE drept o „victorie”, provocată de punerea de presiune asupra guvernului francez.

Un alt reprezentant al extremei drepte franceze, Eric Zemmour, care candidează independent la algerile prezidenţiale din aprilie 2022, a calficat drept „scandaloasă” arborarea steagului UE pe Arcul de Triumf.

Ministrul francez al Afacerilor Europene, Clément Beaune, a negat însă faptul că guvernul a înlăturat steagul Uniunii Europene în urma presiunilor extremei drepte şi a spus că steagul a fost, de fapt, dat jos conform unui plan deja stabilit.

„Acesta (steagul UE) trebuia dat jos în această duminică, dar nu stabilisem exact în ce moment”, a spus oficialul francez, care a adăugat că drapelul Franţei este arborat doar ocazional pe Arcul de Triumf din Paris.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri