Strauss-Kahn, aşteptat de activiste Femen înaintea audierii într-un proces de proxenetism 

Data publicării:
dominique strauss kahn afp-2

Dominique Strauss-Kahn este acuzat într-un proces de proxenetism. Foto: AFP 

Fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost audiat, marţi, la Lille, în cadrul procesului de proxenetism "Carlton". La sosirea la tribunal, acesta a fost întâmpinat de trei membre ale grupului Femen.

Cele trei femei s-au aruncat asupra maşinii lui Dominique Strauss-Kahn strigând: "Proxeneţi şi clienţi, declaraţi vinovaţi", potrivit Mediafax. Ele au luat prin surprindere forţele de poliţie, iar una a reuşit să escaladeze capota maşinii.

Femeile au fost blocate şi imobilizate de către poliţiştii francezi, în timp ce limuzina cu geamuri fumurii în care se afla fostul lider al FMI intra în parcarea subterană a instanţei de judecată.

După acest incident, Strauss-Kahn, îmbrăcat într-un costum bleumarin şi cămaşă albă, a ajuns în sala de judecată cu o figură impasibilă şi sobră.

Michel Taubmann, biograful fostului director al FMI, a declarat pentru BFMTV că acest proces este "un moment dificil dar necesar pentru Dominique Strauss-Kahn pentru că, în sfârşit, el va putea să se explice". Potrivit lui, Strauss-Kahn "nu se teme a priori să meargă la închisoare", dar este sigur că procesul va face lumină în viaţa sa dezordonată.


Dominique Strauss-Kahn este acuzat că a fost principalul beneficiar al unor "petreceri libertine" care s-au desfăşurat la Lille, Washington sau Paris. Potrivit judecătorilor, el era "pivotul central" şi "beneficiarul, uneori exclusiv, al întâlnirilor sexuale", motiv pentru care a fost inculpat la 26 martie 2012 pentru "proxenetism în formă agravată comis în bandă organizată", deşi termenul "bandă organizată" a fost înlăturat ulterior. El riscă 10 ani de închisoare şi o amendă de 1,5 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri