Un suspect a fost reținut pentru atentatul de la Dortmund

Data actualizării: Data publicării:
bl

A fost făcută o arestare în Germania după exploziile de marți seara, iar poliția merge pe varianta teroristă. Individul reținut e bănuit de legături cu reţele islamiste.

bl

Procuratura germană a anunțat că două persoane au fost vizate de percheziții în această dimineață. De la una dintre adresea, a fost reținut un suspect, a cărui identitate și rol în atentat nu au fost făcute publice. 

Autoritățile germane cred că a fost vorba de un atac terorist și că există o justificare islamistă în acest atentat. 

De asemenea, autoritățile au afirmat că cele trei bombe conțineau fragmente metalice, iar la locul exploziei s-au găsit trei scrisori de revendicare, nu una, cum s-a spus inițial, toate conțineau același text. În acest document se regăsesc mai multe revendicări, potrivit presei germane, printre care și un apel către autoritățile de la Berlin prin care se cere retragerea din coaliția internațională care luptă împotriva grupării Stat Islamic. Procurorii nu au confirmat această informație și au dat un singur detaliu, că în scrisorile respective se cerea închiderea bazei americane Rammstein, care este folosită pe teritoriul Germaniei de Statele Unite.

Echipa de fotbal Borussia Dortmund a fost ținta unui atac cu bombe marți seară. Formaţia germană urma să joace aseară, cu AS Monaco, un meci din Liga Campionilor.

Explozivii par să fi fost plasați într-un tufiș și acționați la trecerea autocarului. Potrivit cotidianului Bild, anchetatorii cred că au de a face cu bombe artizanale confecționate cu bucăți de țeavă.

Puţin după ora 19:00 (20:00, ora României - n.r.), au avut loc trei explozii în apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, care se afla în drum către meciul din Liga Campionilor împotriva AS Monaco”, a spus purtătoarea de cuvânt a Poliției din Dortmund, Cornelia Wingandt.

Trei bombe erau ascunse într-un tufiş şi apoi au fost detonate”, a adăugat directorul Borussia Dortmund.

Marc Bartra, fundașul spaniol al Borussiei, și un polițist pe motocicletă care mergea în fața autocarului au fost răniți în exploziile care s-au produs la scurt timp după ce echipa pornise spre meciul cu Monaco în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Meciul a fost reprogramat pentru miercuri.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri