Sari la conținut

Suspectul pentru atacul de Revelion din Istanbul a fost prins

Presa turcă anunţă că suspectul principal din atacul petrecut în noaptea de Revelion într-un club aglomerat din Istanbul a fost capturat, transmite BBC.

Abdulkadir Masharipov, de naţionalitate uzbekă, a fost capturat, la 16 zile după atacul din clubul Reina, în cartierul Esenyurt din Istanbul. Poliţia turcă îl consideră principalul suspect în atentatul în care şi-au pierdut viaţa 39 de oameni, printre care 28 de turişti străini.

Pe 12 ianuarie, poliţia a arestat-o pe soţia bărbatului. Acesta a reuşit să fugă, împreună cu fiul său de 4 ani. Acum, alături de el au mai fost reţinute de poliţiştii turci şi trei femei, dintre care una are, probabil, origini africane.

suspectul atentatului de la istanbul

Atacul din Clubul Reina a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic, care susţine că a fost o răzbunare pentru implicarea militară a Turciei în Siria.

De Revelion, Abdulkadir Masharipov a ajuns la Clubul Reina din Istanbul cu un taxi. A intrat şi a deschis focul asupra oamenilor care petreceau. A omorât 38 de oameni şi a rănit alţi 65. 

Citiţi şi:

Atac armat într-un club din Istanbul: 39 morți, între care 28 de străini

Atacul din Istanbul. Autorităţile au stabilit identitatea atacatorului din club

Pe aceeași temă