T. Corlățean: „Am atras atenția asupra necesității ca sancțiunile să vizeze individual persoanele responsabile, și nu Ucraina”

Data publicării:
52603a6d95f9cf6a78000000

Ministrul român de Externe, Titus Corlățean, a participat la reuniune și a prezentat, la Digi 24, concluziile întâlnirii de la Bruxelles.

„Salut adoptarea unei poziții comune, clare și ferme de către miniștrii de Externe din statele membre ale Uniunii Europene. Este o poziție care spune foarte clar: condamnare fermă a actelor de violență care se petrec la Kiev. (…) Miniștrii de Externe au adoptat setul de măsuri, acele sancțiuni la nivel individual, aplicate responsabililor pentru încălcarea unor drepturi și libertăți fundamentale ale cetățeanului și pentru comiterea actelor de violență. (...). Acest lucru (lista cu persoanele vizate – n.r) va fi definitivat în perioada imediat următoare. Calea europeană pentru Ucraina rămâne deschisă. Este nevoie însă de eforturi politice extrem de importante, iar așteptările Uniunii Europene sunt legate de o necesară reformă constituțională, de realizarea unui guvern și organizarea, la momentul oportun, de alegeri anticipate”, a spus Titus Corlățean la emisiunea „Imparțial”.

„În intervenția mea, am atras atenția asupra necesității ca sancțiunile să vizeze individual persoanele responsabile, și nu Ucraina, nu sancțiuni economice care să nu facă altceva decât să înrăutățească situația și așa dificilă din țară. Am atras atenția asupra necesității de a fi foarte atenți, pentru a evita orice contagiune în regiune, inclusiv spre Republica Moldova”, a mai precizat șeful diplomației române.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri