Tablourile lui Viktor Ianukovici, expuse la Kiev. Vizitatorii sunt indignaţi de numărul mare de portrete scumpe

Data publicării:
ianukk 1

Portrete mai mici şi mai mari, cărţi rare, icoane sau statui ale zeilor antici din Grecia. Cu asta se delecta Viktor Ianukovici în vila sa de lângă Kiev. Cultul personalităţii cultivat de cel care a fost preşedinte al Ucrainei aproape patru ani i-a uimit şi pe jurnaliştii ucraineni.

Nu mă aşteptam să văd atât de multe portrete ale lui Ianukovici, ale preşedintelui unei ţări atât de sărace, dar care are atât de multe portrete foarte scumpe ale lui”, spune jurnalista Olga Kucher.

La Kiev sunt expuse doar o parte dintre obiectele de artă descoperite în vila lui Viktor Ianukovici pentru că multe dintre acestea au fost furate imediat după fuga din ţară a liderului ucrainean.

Faptul că aceste obiecte sunt aici este un miracol, pentru că multe au fost furate, foarte repede. În timp ce comisia lucra într-un birou, în celălalt birou totul era împachetat şi furat”, povestește organizatoare expoziției, Svetlana Karabut.

Viktor Ianukovici este acum în Rusia, ţară care i-a acordat azil politic. El susţine că a fost obligat să plece din Ucraina din cauza forţelor pro-fasciste de la Kiev.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri