Tânăra care vrea să se întoarcă în Marea Britanie, după ce s-a alăturat ISIS, a pierdut cetățenia

Data publicării:
shamina begum
FOTO, Sky News

Shamina Begum, adolescenta care a părăsit Marea Britanie pentru a se alătura Isis, în Siria, a pierdut cetățenia britanică. Ea ceruse permisiunea să se întoarcă în Regat, în urmă cu câteva zile.

shamina begum
FOTO: Sky News

Avocatul familiei, Tasmine Akunjee, a declarat că este „dezamăgit” de această decizie și familia ia în considerare toate căile legale pentru a o schimba, potrivit BBC.

Shamina Begum, una dintre adolescentele britanice care au fugit în 2015 din Londra pentru a se alătura ISIS, a cerut, în urmă cu câteva zile, permisiunea să se întoarcă în Regat. Fata are acum 19 ani şi se află într-o tabără de refugiaţi din nord-estul Siriei, unde tocmai a născut. Acolo au găsit-o jurnaliştii Sky News.

Tânăra le-a povestit că nu regretă pasul făcut. Face însă apel la compasiunea britanicilor.

Guvernele europene stau în cumpănă dacă să-şi primească înapoi cetăţenii jihadişti, pentru a fi judecaţi sau să-i ţină departe din motive de securitate.

Apelul tinerei vine în contextul în care ultimii luptători ai aşa-numitului Stat Islamic sunt încolţiţi în ultima lor redută de la graniţa Siriei cu Irakul. Majoritatea sunt britanici, francezi, germani şi de alte naţionalităţi europene, dar şi canadieni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri