Țara UE în care care transportul public va fi gratuit

Data actualizării: Data publicării:
trenuri luxemburg
Și transportul public cu trenul va fi gratuit

Luxemburg este pe cale să devină prima țară din lume în care transportul public va fi gratuit în totalitate, informează The Independent.

trenuri luxemburg
Și transportul public cu trenul va fi gratuit

Noua coaliție de guvernământ luxemburgheză promite gratuități pe trenuri, tramvaie și autobuze de vara viitoare.

În prezent, călătorii plătesc 2 euro pentru două ore de călătorie, suficiente pentru aproape orice traseu, țara având o suprafață de nici 3.000 de kilometri pătrați. Biletele la clasa I costă 3 euro, iar un tichet la clasa a doua pentru o zi, pe orice mijloc de transport, costă 4 euro.

În plus, tinerii și persoanele peste 60 de ani beneficiază de transport gratuit, iar cei care fac naveta au la dispoziție un abobament anual care costă 150 de euro.

Autoritățile încearcă, astfel, să descurajeze transportul cu autovehiculele personale și să evite astfel ambuteiajele din jurul capitalei țării.

Există însă și sceptici. „Nu sunt convinsă că transportul public gratuit îi va face pe mai mulți să renunțe la mașini”, spune Claude Moyen, un profesor care face zilnic naveta până la școala unde predă, aflată în orașul Diekirch.

Coaliția aflată la guvernare în Luxemburg mai pregătește o măsură care i-ar putea spori popularitatea: legalizarea canabisului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri