Târgurile de Crăciun rămân închise marți la Berlin. Securitate sporită în alte ţări

Data actualizării: Data publicării:
Lorry Truck Drives Through Christmas Market In Berlin
Foto: Gulliver/GettyImages

Târgurile de Crăciun din Berlin vor rămâne închise marţi din respect pentru victimele atacului din ajun, când un camion a intrat în mulţimea strânsă la târgul de lângă biserica memorială Kaiser Wilhelm.

Lorry Truck Drives Through Christmas Market In Berlin
Foto: Gulliver/GettyImages

În restul Germaniei, alte târguri şi evenimente majore vor continua să se desfăşoare, dar vor fi luate măsuri de securitate la faţa locului, a declarat ministrul german de interne, după o teleconferinţă cu miniştrii de interne ai landurilor.

„Indiferent ce vom continua să aflăm despre circumstanțele exacte și despre motivele atacatorilor, nu putem și nu trebuie să-i lăsăm să ne ia libertate”, a declarat ministrul Thomas de Maiziere.

Serviciul de informații turistice din Dresda a anunțat că autoritățile au înconjurat Striezelmarkt, unul dintre cele mai vechi târguri de Crăciun din Germania, cu blocuri de beton, pentru a spori securitatea.

După atacul din Berlin, și în Franţa, Marea Britanie şi Belgia autorităţile verifică, din nou, măsurile de securitate.

Desigur, atenţia se îndreaptă acum spre evenimentele în aer liber precum târgurile sau festivalurile de Crăciun, dar şi petrecerile organizate pentru Revelion. Ministrul francez de interne a cerut forţelor de ordine să dea dovadă de maximă vigilenţă. Şi în Belgia s-au anunţat măsuri de securitate la unele târguri de Crăciun, cu suplimentarea numărului de poliţişti şi închiderea barierelor de acces atunci când târgul este foarte aglomerat. Linia măsurilor de securitate suplimentare este urmată şi de britanici pentru festivităţile programate la Londra şi Manchester.

Sursa: Digi24, Reuters

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri