Tensiuni în Franța. Militant de stânga, ucis în bătaie de tineri naționaliști

Data publicării:
franta-demonstratii -5759922-AFP Mediafax Foto-FREDERICK FLORIN

Clement Meric, student la Sciences-Po, a decedat joi, la spital, în urma rănilor suferite după ce, miercuri, fusese bătut de mai mulți tineri naționaliști, informează Le Figaro.

Șapte suspecți au fost arestați preventiv. Ei au vârste cuprinse între 20 și 37 de ani și activează în mișcarea „Tinerii Naționaliști Revoluționari”. Printre aceștia se află și cel care l-a lovit mortal pe student, adaugă sursa citată.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, miercuri a fost organizat un târg privat de haine în cartierul gării Saint-Lazare, în centrul Parisului. În jurul orei 18.00 (19.00 ora României), trei tineri skinheads, între care o femeie, au sosit la faţa locului şi a fost un schimb de injurii şi o busculadă între ei şi un alt grup.

După un schimb de injurii, unul dintre militanții de extremă dreapta l-a lovit pe tânărul Clement, informează Mediafax.

Victima „a fost atacată de unul dintre bărbaţi cu un pumnal şi s-a lovit în cădere de o piesă metalică de pe stradă", potrivit primelor elemente ale anchetei.

Ministrul de Interne, Manuel Valls, şi-a afirmat "hotărârea totală de a eradica această violenţă care poartă masca extremei drepte şi pune în pericol grav pactul republican".

Primarul socialist al Parisului, Bertrand Delanoe, şi-a exprimat speranţa că „poliţia şi justiţia vor reuşi să îi identifice rapid pe vinovaţi”.

Marine Le Pen, preşedinta Frontului Naţional, a dat asigurări, la rândul său, că partidul său nu are „nicio legătură” cu agresiunea „înspăimântătoare” soldată cu moartea tânărului militant de extremă stânga.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri