Teroare la Londra | Reacția președintelui Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a scris, duminică, pe Twitter, un mesaj în care condamnă cu fermitate atacul terorist din Londra de sâmbătă noaptea şi îşi exprimă compasiunea pentru victimele lui.

"Condamn cu fermitate atacul terorist care a avut loc la Londra. Compasiune din toată inima pentru toţi cei afectaţi de tragicele incidente din Marea Britanie", a scris şeful statului, pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Președintele Iohannis începe, duminică, o vizită în Statele Unite, în cadrul căreia va fi primit la Casa Albă de președintele Donald Trump.

Teroriştii au lovit sâmbătă seara încă o dată capitala Marii Britanii, la nici trei luni de la atentatul de la Westminster Bridge. Seara trecută două atacuri avut loc pe London Bridge şi la Borough Market. În doar opt minute, o zonă cunoscută pentru relaxare şi distracţie a devenit un câmp al morţii. Şase oameni şi-au pierdut viaţa şi 48 au ajuns la spital cu răni sau traume după momentele cumplite prin care au trecut. Trei terorişti au fost împuşcaţi mortal.

La rândul său, MAE de la București condamnă "ferm" atacul terorist din Londra, de sâmbătă noapte, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, în care se precizează că Ambasada României din Marea Britanie ia măsuri pentru a obţine de la autorităţile britanice date cu privire la identitatea victimelor.

"Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm incidentele de tip terorist care au avut loc în noaptea de 3 spre 4 iunie la Londra. Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor date suplimentare, precum şi informaţii cu privire la identitatea victimelor", informează MAE.

Misiunea diplomatică monitorizează situaţia şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară.

(sursa: News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri