Teroriști derutați. Belgienii au răspuns ameninţării teroriste cu fotografii cu pisici

Data publicării:
pusy

  

Belgienii au ascultat de sfatul poliţiei şi, chiar dacă au fost martori ai raidurilor, nu au povestit nimic din ce au văzut pentru a nu periclita operaţiunile. Aşa a pornit o întreagă mişcare pe reţelele de socializare.

Poliţia belgiană le cere utilizatorilor să publice fotografii cu pisicuţe”, scrie un utilizator de Twitter. În timp ce un altul transmite: „Nu furnizaţi informaţii despre situaţia din Bruxelles, i-aţi putea ajuta pe terorişti. Derutaţi-i cu poze cu pisici.”

Pozele au fost însoţite de cele mai multe ori de mesaje amuzante ori sarcastice la adresa celor suspectaţi de terorism şi chiar la adresa uriaşei mobilizări de forţe.

Chiar şi presa belgiană s-a abţinut câteva ore de la relatări pe tema desfăşurării misiunilor antitero. Tendinţa a fost urmată şi de alţi europeni.

Pisicile din Paris sunt solidare cu cele din Belgia”, a fost mesajul un utilizator de Twitter din Franţa.

Autorităţile au fost impresionate de reacţia online şi au ţinut să mulţumească tuturor în acelaşi mod. Pe contul de Twitter al poliţiei federale a fost postată imaginea unui castron cu mâncare pentru pisici însoţită de mesajul: „Pentru toate pisicile care ne-au ajutat aseară... Poftă bună!”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri