The Telegraph: Votul din Catalonia înseamnă începutul unei noi crize pentru UE

Data actualizării: Data publicării:
Independence Referendum Takes Place In Catalonia
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Refrendumul catalan este pe prima pagină a ziarelor europene. Unele publicaţii critică reacţia în forţă a guvernului spaniol şi spun că rezultatul votului dă semnul unei noi crize pentru Uniunea Europeană.

Spania este ruptă în două, după ce 850 de oameni au fost răniți în ciocnirile din timpul referendumului catalan - scrie cotidianul britanic The Times. Forțele de ordine au lovit cu bastoanele și cu picioarele și au tras gloanțe de cauciuc în cei care votau, dar premierul spaniol a spus că ei au acționat conform legii, notează jurnaliştii britanici.

The Telegraph scrie că referendumul catalan, în care 90 la sută dintre participanţi au votat pentru independenţă, înseamnă începutul unei noi crize pentru Uniunea Europeană.

Un eşec total al guvernului central în gestionarea situaţiei, consideră Suddeutsche Zeitung. Niciuna dintre părţi nu are dreptate în această dispută, scriu jurnaliştii germani, însă Madridul ar fi trebuit să facă ceva pentru a atenua tensiunile.

Evenimentele de din Catalonia sunt tratate şi de jurnaliştii de peste Ocean. "Catalanii votează da, Spania spune nu", scrie pe prima pagină a site-ului CNN.

Iar Washington Post scrie că acest referendumul haotic şi violent arată că există o susținere covârștitoare pentru secesiunea Cataloniei de Spania.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri