Theresa May: A fost un atac terorist fără sens, bolnav

Data actualizării: Data publicării:
Terror Incident At the Houses of Parliament
Foto: Gulliver/GettyImages

Reacţia premierului britanic a venit în urmă cu puţin timp, la capătul unei şedinţe a Comitetului de criză convocat de urgenţă, relatează Digi24.

Theresa May a dat verdictul: incidentul de securitate, cum fusese catalogat mai întâi de forţele de ordine, a fost „un atac terorist”. Premierul britanic a anunţat de asemenea că nivelul de securitate va rămâne "sever", al doilea cel mai serios - înaintea nivelului maxim.

Tocmai am condus Comitetul de criză al Guvernului, după atacul terorist fără sens, bolnav, care a avut loc pe străzile capitalei noastre. Locul acestui atac nu a fost ales la întâmplare. Teroristul a ales să lovească în inima capitalei noastre, unde oameni de toate naţionalităţile, religiile şi culturile se adună pentru a celebra valorile libertăţii, democraţiei şi libertăţii de expresie. Vă spun clar astăzi: orice încercare de a înfrânge valorile noastre prin violenţă şi teroare este sortită eşecului”, a declarat Theresa May, premierul Marii Britanii.

Patru persoane au murit şi alte 20 au fost rănite, printre care doi români, în urma celor două incidente petrecute, miercuri după-amiază, în zona Palatului Parlamentului britanic. Printre decedaţi se află şi autorul atacului de la Palatul Westminster şi poliţistul pe care acesta l-a înjunghiat.

Poliţia britanică tratează incidentul drept un atac terorist şi lasă să se înţeleagă că cele două incidente de securitate au avut un singur autor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri