Sari la conținut

Theresa May: A fost un atac terorist fără sens, bolnav

Reacţia premierului britanic a venit în urmă cu puţin timp, la capătul unei şedinţe a Comitetului de criză convocat de urgenţă, relatează Digi24.

Theresa May a dat verdictul: incidentul de securitate, cum fusese catalogat mai întâi de forţele de ordine, a fost „un atac terorist”. Premierul britanic a anunţat de asemenea că nivelul de securitate va rămâne "sever", al doilea cel mai serios - înaintea nivelului maxim.

Tocmai am condus Comitetul de criză al Guvernului, după atacul terorist fără sens, bolnav, care a avut loc pe străzile capitalei noastre. Locul acestui atac nu a fost ales la întâmplare. Teroristul a ales să lovească în inima capitalei noastre, unde oameni de toate naţionalităţile, religiile şi culturile se adună pentru a celebra valorile libertăţii, democraţiei şi libertăţii de expresie. Vă spun clar astăzi: orice încercare de a înfrânge valorile noastre prin violenţă şi teroare este sortită eşecului”, a declarat Theresa May, premierul Marii Britanii.

Patru persoane au murit şi alte 20 au fost rănite, printre care doi români, în urma celor două incidente petrecute, miercuri după-amiază, în zona Palatului Parlamentului britanic. Printre decedaţi se află şi autorul atacului de la Palatul Westminster şi poliţistul pe care acesta l-a înjunghiat.

Poliţia britanică tratează incidentul drept un atac terorist şi lasă să se înţeleagă că cele două incidente de securitate au avut un singur autor.