Theresa May cere UE să o ajute la promovarea Brexit

Data publicării:
Theresa May Leaves For Prime Minister's Questions
LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 14: British Prime Minister Theresa May leaves 10 Downing Street to attend the weekly Prime Ministers Questions on September 14, 2016 in London, England. This weeks PMQ's will be the last for three weeks as the county's various political parties hold their annual conferences. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

Premierul britanic Theresa May a cerut joi liderilor celorlalte 27 state membre ale Uniunii Europene să continue negocierile pentru Brexit, deși aceștia vor decide probabil, vineri, să nu aprobe începerea în paralel a tratativelor pentru relațiile dintre Londra și Bruxelles după retragerea Regatului Unit din UE.

Theresa May Leaves For Prime Minister's Questions
Theresa May / FOTO: Gulliver / Getty Images

Ar trebui să fim optimiști și ambițioși referitor la ceea ce putem realiza, deoarece împărtășim un set de convingeri fundamentale în liberul schimb, în concurența riguroasă și loială, în drepturile puternice ale consumatorilor și în standardele de reglementare ridicate”, a spus May, citată de Reuters, la dineul care a încheiat prima zi a summitului UE de la Bruxelles.

Pe lângă asta, vreau să fie foarte clar că Regatul Unit se angajează necondiționat la păstrarea securității Europei”, a adăugat ea.

O poziție clară a liderilor europeni în privința deblocării negocierilor ar ajuta-o pe Theresa May să facă față criticilor din țara sa. Ea s-a referit la „contextul politic dificil” cu care se va confrunta dacă revine de la Bruxelles fără niciun rezultat.

Summitul de la Bruxelles va formula vineri o apreciere a stadiului negocierilor pentru Brexit, iar textul convenit deja de miniștrii de externe afirmă că progresele nu sunt suficiente pentru deschiderea discuțiilor despre ceea ce va urma după ieșirea britanicilor din Uniunea Europeană. Reuters apreciază că șansele unor modificări în ultimul moment ale documentului sunt reduse.

Regatului Unit i se va oferi, cel mai probabil, un termen în decembrie pentru a face concesii legate de Brexit, înainte de începerea tratativelor post-Brexit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri