Theresa May: Ordinul lui Trump privind imigrația este „nedrept”

Data actualizării: Data publicării:
President Trump Meets With British PM Theresa May At The White House
WASHINGTON, DC - JANUARY 27: U.S. President Donald Trump (R) and British Prime Minister Theresa May (L) participate in a joint press conference in the East Room of the White House January 27, 2017 in Washington, DC. Prime Minister May is on a visit to the White House and had a bilateral meeting in the Oval Office with President Trump. (Photo by Alex Wong/Getty Images)

Premierul britanic Theresa May a afirmat, joi, că ordinul executiv prin care administrația Trump le-a interzis accesul în SUA cetățenilor din șapte state predominant musulmane a fost „nedrept”, informează Agerpres.

President Trump Meets With British PM Theresa May At The White House
Theresa May și Donald Trump / FOTO: Gulliver/Getty Images

Ordinul executiv semnat în ianuarie de președintele SUA le blochează intrarea pe teritoriul american persoanelor din Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen. Actul normativ prevedea că interdicția va fi în vigoare timp de 90 de zile de la emitere.

Întrebată, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate joi, ce crede despre acest ordin, premierul Marii Britanii a spus: „Am considerat că a fost nedrept, că a produs dezbinare și nu este o politică pe care Regatul Unit ar adopta-o”.

Reuters mai notează că Trump a făcut anunțul legat de ordinul executiv la câteva ore după ce a primit-o pe Theresa May la Casa Albă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri