Sari la conținut
News Alert

Theresa May promite că va duce la bun sfârşit Brexit-ul

În prima sa declaraţie publică după ce Înalta Curte de Justiţie de la Londra a hotărât că Executivul nu poate să scoată ţara din Uniunea Europeană fără avizul Parlamentului, Theresa May le-a cerut parlamentarilor să accepte rezultatul referendumului.

Conservative Leader Theresa May Addresses Party Conference

Foto: Gulliver/GettyImages

Opoziţia laburistă a ameninţat că va bloca procedura, dacă guvernul nu va oferi garanţii că Regatul Unit va avea acces la piaţa unică şi că va proteja drepturile muncitorilor. The Telegraph scrie ca unul dintre membrii cabinetului a spus că premierul ia în calcul inclusiv convocarea de alegeri anticipate.

Cred în și apreciez independența justiției. Mai cred în valoarea independenței presei. Cred că ambele sunt condiții ale democrației și sunt importante. Sigur, judecătorii vor lua în considerare argumentele legale”, a declarat Theresa May, l aîneputul vizitei pe care o face în India. „Cred că avem argument solide și le vom prezenta Curții Supreme”, a adăugat ea. Premierul britanic a mai spus că votul de la 23 iunie înseamnă că britanicii vor ca libertatea de mișcare din UE să fie controlată și că guvernul are datoria să țină cont de acest lucru.